• BannerImg

    FAQ

    Níže najdete odpovědi na nejčastěji kladené otázky, pokud byste se chtěli zeptat na něco dalšího, neváhejte nás kontaktovat.

    Co se v systému Krav Maga učí?

    Jak předcházet problémovým situacím, jak deeskalovat napětí, jak řešit konfliktní situace, jak se efektivně ubránit ozbrojeným i neozbrojeným útočníkům, částěčně také: první pomoc, právní povědomí, zacházení se zbraněmi, nonverbální komunikaci a mnoho dalšího. Záleží především na zvoleném kurzu a jeho zaměření.

     

    Kdo může Krav Maga trénovat?

    Kdokoli nezávisle na věku ani jakýchkoli fyzických predispozicích. Krav Maga je vhodná pro ženy i muže, dospělé i děti nebo seniory, malé nebo velké, hubené nebo silné.Na rozdíl od většiny tradičních bojových umění, kde jsou studenti nuceni přesně vykonánat předepsané techniky (resp. se adaptují na systém), Krav Maga aplikuje přesně opačný přístup - adaptovat systém (techniky) dle potřeb a možností jednotlivých studentů. Jedině tak jsme pak schopni dosáhnout společně se studenty poměrně rychlých výsledků a studenti pak dokáží techniky použít i pod velkým stresem, kterým např. pouliční přepadení bezesporu je.

     

    Může mi být Krav Maga užitečná, jsem-li žena?

    Krav Maga je nejpřínosnější ve chvílích ,kdy se slabší brání silnějšímu, ať už je převaha způsobena použitím zbraně, několika útočníky či fyzickými dispozicemi. Proto je KM více než vhodná pro sebeobranu pro ženy. V rámci civilní verze se jeden samostatný směr zaměřuje čistě na sebeobranu pro ženy - jsou pořádány tematicky zaměřené instruktorské kurzy a semináře, uzpůsobovány veškeré techniky atd., více info najdete v sekci "Ženy".

     

    Co když už mám zkušenosti z jiných bojových umění, musím se učit od začátku?

    Určitě je to lepší. Jsou zde určité odlišnosti, ať už v technických tak i taktických aspektech. V určitých případech se to dá řešit několika soukromými lekcemi, kde se studentem projdeme jednotlivé odlišnosti a připravíme ho na přidání se k pokročilejším skupinám.

     

    Kde můžu trénovat?

    Zatím se oficiálně trénuje ve více než 50 městech po celé ČR (viz "Kluby") a v několika dalších městech připravujeme nové instruktory. V případě, že nejste z uveedných měst, doporučujeme sledovat kalendář akcí. Jestliže zde po delší dobu nenaleznete Vaše město ani region, kontaktujte nás - je zde možnost domluvit se na uspořádání semináře ve Vašem městě.

     

    Zahrnuje výcvik Krav Maga také zacházení se zbraněmi?

    Ano, v průběhu tréninku se studenti učí základy zacházení se zbraněmi, především pak s tyčí, nožem a pistolí. Jedním z hlavních důvodů je to, aby student uměl po odzbrojení útočníka použít jeho zbraň proti dalším útoků či útočníkům. Pro naše studenty pořádáme také semináře zaměřené čistě na jednotlivé zbraně a jejich použití. Doporučuji navštívit kalendář akcí.

     

    Co k trénování potřebuji?

    Nepotřebujete téměř nic, avšak z bezpečnostních důvodů vyžadujeme od studentů používat chrániče zubů a dále pak suspensor. V pozdějších etapách tréninku jsou potřeba chrániče holení a boxerské rukavice.

     

    Jak mi Krav Maga pomůže ubránit se ozbrojenému útočníkovi na ulici?

    V první řadě Vás naučíme, jak se do takovýchto situací nedostávat a když už se do nich dostanete, jak je nenásilně řešit. Když obě dvě předešlé varianty selžou, pak vás naučíme se co nejefektivněji bránit - holýma rukama, obsahem vaší kabelky, taškou či jakýmkoliv dalším předmětem, který budete mít zrovna po ruce. Na násilnou konfrontaci vás připravíme jak po technické stránce, tak i mentální. Budete vědět jak poskytnout první pomoc, případně jak a co sdělit policii, abyste se vyhnuli případným problémům.