• BannerImg

    Krav Maga, z hebrejštiny volně překládáno jako "boj zblízka" je sebeobranný a taktický systém využívaný jak civilisty, tak profesionálními ozbrojenými složkami po celém světě.

    Oficiálně se systém KRAV MAGA začal vyvíjet po 2. světové válce v prostředí, kde Izrael byl již od svého vzniku ve válce se svými sousedy a nemohl si dovolit posílat své nové vojáky na několikaměsíční přípravné kempy. Proto nově založený stát potřeboval systém boje zblízka, který musel být velmi rychle zvládnutelný, snadno zapamatovatelný a zejména velmi efektivní. 

    Tímto nelehkým úkolem byl pověřen Imi Lichtenfeld, který zodpovídal za fyzickou přípravu a boj zblízka u všech složek IDF (ozbrojené složky Izraele). Po svém odchodu z aktivní služby upravil systém pro policejní účely a civilní použití. Už během Imiho života byl systém dále rozvíjen Eyalem Yanilovem, dlouholetým asistentem Imiho a současným předsedou KMG (Krav Maga Global), a několika hlavními instruktory KMG. Dnes patří systém Krav Maga k nejefektivnějším systémům sebeobrany na světě, který kromě civilistů používají i mnohé elitní jednotky jako např. FBI, CIA, DEA nebo policejní SWAT týmy z celého světa.

    Systém Krav Maga je systém s jedinečným logickým přístupem, snadný na učení a zapamatování, stavěný na přirozených a intuitivních reakcích a snadno použitelný ve stresových situacích. Důležitou částí KM je také ojedinělý proces výuky, propracovaná metodologie a široká škála způsobů tréninků.

    Hlavním cílem systému je naučit kohokoliv, nehledě na věk, pohlaví, fyzické schopnosti a zkušenosti, jak se ubránit proti všemožným druhům útoků. Toho je dosahováno především trénováním efektivních technik, agresivity, bojového ducha, povědomí o okolí, vyjednávání a vyhýbání se konfliktním situacím.
     

    Od většiny bojových sportů se systém Krav Maga liší především tím, že zde nejsou žádné katy ani pravidla. Když bojujete o život, tak neexistují žádná omezení, všechno je povoleno.

    Krav Maga má připraven speciální přístup, taktiku, techniky, předměty, cvičení a metody tréninku pro rozdílné sektory : civilisty všech věkových kategorií, ženy i muže, děti i seniory, ozbrojené složky, armádní jednotky a oddíly, vězeňskou službu, bezpečnostní agentury, stejně tak i osobní ochranu, tajné služby, protiteroristické jednotky, airmarshal, speciální a zásahové jednotky.