• BannerImg

    Další mantra téměř všech systémů sebeobrany nám říká, že daný styl vychází z přirozených reakcí.

    Další mantra téměř všech systémů sebeobrany nám říká, že daný styl vychází z přirozených reakcí. A také můžeme říci, že všechny se ohánějí tímto tvrzením oprávněně. Pravdou je, že kdybychom se podívali do historie bojových umění, došli bychom ke zjištění, že u kořenů všech stylů přirozené reakce a pohyby lidského těla skutečně stály. Otázkou spíše je, jak daleko se ten který systém od svých kořenů vzdálil.

    Největším hříchem instruktorů sebeobrany je ten, že z přirozeného umění bránit se, které lidé ovládali od nepaměti, udělali cosi složitého a sofistikovaného. Něco, co se musí dlouze vysvětlit, pilně trénovat a složitě měřit.

    Ve skutečnosti vše umíme. Jeden expert sebeobrany říká "nechceme z lidí vyrábět válečníky, stačí v nich probudit predátory."
    Na našich kurzech s přirozenými reakcemi pracujeme přímo, slouží nám jako spouštěče kognitivních funkcí. Neopravujeme úlekové reakce, naopak jich využíváme, rozvíjíme či jen mírně ohýbáme tak, aby nám umožnily dojít k efektivnímu řešení dané situace. Přijďte se dozvědět víc na jeden z našich online seminářů a snad již brzy i vyzkoušet prakticky v našich kurzech.