• BannerImg

    Jednou z typických charakteristik otevřených systémů je, že existuje mnoho způsobů, jak daný problém vyřešit správně a mnoho způsobů, jak ji vyřešit špatně.

    Na našich kurzech připravujeme studenty tak, aby byli v případě ohrožení schopni jednat sami, pod stresem a dokázali se vyrovnat i s chaotičností fyzických střetnutí. To vyžaduje rozhodnost, kreativitu a sílu (fyzickou i psychickou). Sebeobranu vnímáme jako otevřený systém. Jednou z typických charakteristik otevřených systémů je, že existuje mnoho způsobů, jak daný problém vyřešit správně a mnoho způsobů, jak ji vyřešit špatně.

    Neexistuje a ani nemůže existovat jedna odpověď vzhledem ke komplexnosti situací, na které se připravujeme. Můžeme si to představit jako dvě nádoby, jedna je plná řešení, které vedou k úspěchu, obsahem druhé jsou postupy, které nás od úspěchu vzdalují.

    Naším cílem je rozvíjet naše studenty, aby se vždy dokázali sami a včas rozhodnout a sáhnout do správné nádoby. Jaké konkrétní řešení z ní zrovna vyloví, je už vlastně jedno. Ty mohou být fungovat na různých úrovních, máme principy obecné ohledně přístupu, máme principy taktické i technické. Pokud se chcete dozvědět více, přihlaste se třeba na jeden z našich webinářů a samozřejmě, až to bude možné, přijďte vše prakticky vyzkoušet na trénink